Curiositats
Hola, avui pegarem un gir inesperat a la cuina japonesa, concretament al sushi. L'altre dia volguent posar algunes dades innovadores al meu blog cercant "curiositats sobre el menjar". Vaig trobar una pagina on parlava de 21 coses que no sabia sobre el sushi. Cal remercar que la historia del sushi va neixer a China com una manera de conservar el peix, posteriorment es va traslladar al Japó on es va popularitzar. A més a més, les primeres referències del sushi al Japó es de l'any 718, com part d'un tractat de lleis anomenat Yororitsuryo, en ell es fa referència la utilització del sushi com a forma de pagament d'imposts.
Així doncs, tenint en compte que la cultura oriental és molt diferent a la occidental, també ho són els seus plats i les seves costums alhora de menjar a la taula. Per exemple, sabieu que les dones no poden fer sushi?, ja que la seva temperatura corporal és més elevada i per tant, alteren el gust de l'arrós quan es prepara, o també, mai has de deixar el plat buit, si no deixes ni un gra d'arròs, el cuiner es pensara que no ha fet suficient menjar. Així que, ho deixes una mica, o felicites al mestre i el convides a un sake.
Si vos interessa sabre més informació feis click al link:
http://www.traveler.es/viajes/placeres/articulos/21-cosas-que-no-sabias-sobre-el-sushi/5316
M'ha fet molta gràcia això de que has de deixar, almenys "un gra d'arròs" dins el plat.
ResponEliminaPer cert, que et refereixes a quan dius a convidar al mestre a un sake?
Si sa veritat és que es curiós ja que aqui a Espanya et fan menjar tot lo que hi ha dedins el plat. Supòs que com a recompensa has de felicitar al cuiner ja que t'ha agradat tant el menjar que no has deixat res dins el pla, i com a recompensa ho celebrau beguent sake que es una beguda alcòholica japonesa preparada de una infusió feta a partir d'arrós. :D
Eliminahmmmmmmmmm, s'haurira de provar! :P
ResponEliminaYes, of course!
ResponElimina