Ensalada Russa
Avui exposaré un plat que segurament tots coneguem, però pocs saben de la seva vertadera procedència. Com el seu propi nom indica, aquest plat prove de Rússia, també es conegut per altres països com ensalada de Oliver. El seu autor, va ser Lucien Oliver, un cheff d’un prestigiós restaurant en aquella època, anomenat restaurant Hermitage.
La seva recepta original es servia freda i duia una especie de vinagreta. Els ingredients que utilitzava Oliver eren de alta qualitat i de alt preu. La vertadera recepta era un secret molt ben guardat tant com per Oliver, com per la família Hermitage. Quan l’Hermitage va tancar la recepta original es va perdre inexorablament. Podem dir que a partir d’aquí, el plat va ser adoptat per altres països on varen anar afegint ingredients, arribant així a Ucrània i Urals. D’aquesta manera la recepta va evolucionar, donant lloc a un plat amb varies variants.A continuació vos deixaré un vídeo sobre la seva preparació, la dona que ho presenta es russa nativa i per aquest motiu a lo millor no parla molt bé l'espanyol, però cal dir que s'entén:
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAs I see in the video, we have a different concept about what this salad is made of!
ResponEliminaI've never seen a russian salad with meat and I'm really surprised!
In any case, I prefer eating it without meat!
Miriam, is this one the original recipe?